De eenvoudige manier van chloor- en zuur dosering

Calhydos heeft een systeem ontwikkeld bestaande uit een doseertank met een opvangbak.

Deze chloortank is een gesloten tank waarop is gemonteerd:

  • een roerder
  • koolfilter
  • aansluiting van de vulklep
  • ultrasoon niveauregeling
  • de noodzakelijke beveiligingsmaatregelen
  • E-mailmelding

De Calhydos wordt aangestuurd door middel van een PLC-besturing.

In het kort:

De besturingkast van de Calhydos heeft een kleurendisplay met touchscreen en is uitgevoerd in IP65. Diverse instellingen worden op de juiste manier afgesteld en continu gecontroleerd. Uitlezen omvat het vloeistofniveau en de status van de Calhydos.

Werking:

De chloorcontainer wordt gevuld met kraanwater tot het vooringestelde niveau is bereikt. De calciumhypochloriet granulaat wordt via een gesloten systeem toegevoegd. Tijdens het vullen ontstaat er geen geur of vervuiling in de opstellings ruimte.

Met de roerder wordt dit granulaat gemengd met het water, zodat een vloeibaar calciumhypochloriet wordt gevormd. Het waterniveau wordt bewaakt door middel van ultrasoon meting. In het geval van een laag niveau, zal een foutmelding per e-mail worden verzonden: “Opgelet, er is nog chloor gedurende ongeveer 14 dagen”.

Wanneer de chloortank bijna leeg is, wordt het roerwerk uitgeschakeld en wordt een urgente fout via e-mail gemeld. De chloorcontainer bevindt zich in een opvangbak. In dit reservoir is ook een signalering die in geval van lekkage wordt weergegeven, een urgente foutmelding en schakelt de roerder uit.

De nieuwe wetgeving vereist straks dat de doseerbuis dubbelwandig moet worden uitgevoerd. Wanneer er een lek is in deze buis, wordt de chloorvloeistof verzameld in de opvangbak. Via een lekdetectie systeem wordt een vloeistof gedetecteerd en per e-mail wordt een bericht verzonden als zijnde een urgente storing.

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

0031 (0)523 225 225 Of stuur een mail naar